Houding & Zit trainingsweekend

Inspirerende trainingsweek over houding & zit op 8 en 9 januari!

Je eigen houding & zit hebben heel veel invloed op het goed functioneren van je paard.

Maar hoe kan je nu los blijven zitten terwijl je toch aangespannen én rechtop én lang in je benen én, én, én, ...

In deze trainingsweek leer je hoe je comfortabel met een mooie houding, je paard helpt om zijn perfecte balans te vinden!

Dit is voor jou als je

Ik wil meedoen!
Céline doet dat echt super!! Zo fijn dat ze werkt aan paard en ruiter met zo veel enthousiasme ;-)
~ Anneleen Verguts

Planning

Dressuur instructie door Céline Schelstraete

Zaterdag 8 januari

We starten ons trainingsweekend met een stukje theorie over ruiterbiomechinca. Philippe leert je welke spieren je nodig hebt en hoe je ze optimaal kan inzetten. Om dit direct in de praktijk te brengen, gaan we met z'n allen wat ruiterpilates doen. Na een korte lunchpauze, brengen we al de theorie in de praktijk, direct tewerk te paard! Philippe geeft jou daarbij persoonlijke tips om jouw eigen houding te verbeteren en beter & losser te kunnen zitten op jouw paard. Zo wordt het voor beide véél aangenamer en fijner werken!

Dressuur instructie door Céline Schelstraete

Zondag 9 januari

Tijdens deze 2e trainingsdag krijg je les van Lichte Tour amazone Céline Schelstraete, die voortbouwt op de informatie die we de dag ervoor van Philippe hebben gekregen. Enkel gaan we nu ook je paard meenemen in het verhaal. Want je kan nooit recht zitten op een scheef paard, echter zal je paard ook nooit rechter worden als je scheef blijft zitten! Dus daarom bekijken we in deze 2e lesdag specifiek meer de combinatie en gaan we zo verder aan de slag zodat je naar huis gaat met héél veel informatie over hoe je verder aan de slag kan!

Dressuur instructie door Céline Schelstraete

Wie zal je helpen?

Céline Schelstraete

Internationaal Lichte Tour amazone & eigenares van dressuurstal Serenity Stables

Dressuurtraining waarbij paardenwelzijn centraal staat

Céline Schelstraete al jaren actief in de dressuursport en haar passie ligt écht bij het lesgeven.

Op het training centrum Serenity Stables te Moerbeke-Waas helpt ze combinaties bij de correcte, vriendelijke & logische opleiding van hun paard, waarbij de Klassische Reitausbildung centraal staat.

Zelf reed ze internationaal Lichte Tour met Limited Edition, en heeft al meerdere paarden tot aan Z/ZZL en verder opgeleid.

Céline heeft haar opleiding in Duitsland genoten en volgt momenteel les bij Inge Van der Schaft!

Philippe Minguet

Philippe studeerde af als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KULeuven en is osteopaat in opleiding. In 2020 behaalde hij zijn certificaat als erkende franklinn ball instructeur en mag hij zichzelf eveneens psychmotorisch therapeut noemen. In 2021 schoolde hij zich bij in de ruitervoorkeuren en in pilates.

Hij is gepassioneerd door de biomechanica van de ruiter en de invloed hiervan op de rijvaardigheid.

Naast het geven van zijn zit/houding lessen en workshops is hij eveneens docent Anatomie aan de vlaamse trainerschool, praktijkdocent ruiterfitheid en ruiterbiomechanica in de opleiding tot zelfstandig instructeur bij SYNTRA, verzorgt hij praktijk en theorie-sessies tijdens de basis en vervolmakingscursussen van LRV en werkt hij in samenwerking met KULeuven mee aan wetenschappelijk onderzoek betreffende ruiterbiomechanica.

Accomodatie

Je verblijft op de 5* dressuurstal "Serenity Stables"

Alle voorzieningen, zowel binnen als buiten!

Wij zijn voorzien van een binnenpiste van 20x40m en een buitenpiste van 20x60. Dus ook bij slecht weer is er geen probleem om de lessen binnen te laten plaatsvinden.

Bovendien hebben we een gezellige kantine - die ook verwarmd is - waar je van een vers gemalen koffie of chocomelk kan genieten!

Paarden die bij ons gestald zijn krijgen alle nodige luxe: de stallen worden voorzien van een dik stro bed, en de paarden krijgen voldoende kwaliteits hooi. Je kan je eigen krachtvoer meebrengen, of je kan krachtvoer van bij ons krijgen (Vitalbix).

We zijn makkelijk bereikbaar via de E34 (vlak aan de op- en afrit) en hebben ook een ruime parking.

Uiteraard ben je welkom om ook de lessen van anderen te bekijken!

Prijzen

Reserveer jouw plaatsje vóór 25 decemberen krijg 30% korting!

Met die vroegboek korting betaal je voor dit weekend zonder overnachting van je paard: € 199

Met die vroegboek korting betaal je voor dit weekend mét overnachting van je paard: € 249

Vanaf 25 december betaal je voor:

Het weekend zonder overnachting van je paard: € 259

Het weekend mét overnachting van je paard: € 309

Ik wil meedoen!

FAQ

Het waren héél interessante dagen! We hebben enorm veel bijgeleerd waar we zeker verder mee kunnen werken in de toekomst!

~ Sieglien Poppe
Ik wil meedoen!