Wie is Céline Schelstraete? 

Hoe mijn droom werkelijkheid werd...

Bij Céline was het al héél snel duidelijk dat ze in de wieg gelegd was voor de paarden!

"Na jarenlang de oren van mijn ouders hun hoofd te zagen, mocht ik op 7 jarige leeftijd eindelijk leren paardrijden! Mijn ouders kenden niets van paarden en hadden er schrik van, maar voor mij was het mijn hele leven. Op 12 jarige leeftijd mocht ik kiezen tussen plechtige communie, lente feest of een paard! Uiteraard heb ik geen 2x moeten nadenken over die keuze."

Nu is Céline een internationale lichte tour amazone en heeft ze haar eigen pensionstal! Maar hoe werd dit nu allemaal werkelijkheid? Hou onze website in de gaten want binnenkort publiceren we Céline haar verhaal!

Céline Schelstraete en haar paard Limited Edition op wedstrijd

Hoe is het begonnen?

Toen ik nog op de universiteit van Gent studeerde, werd me al snel duidelijk dat dit niet voor mij was weg gelegd: ik wou een job in de paarden en uiteindelijk ook mijn eigen stal.

Ik had toen mijn eerste paard Kodachi waarmee ik Oost-Vlaams kampioen werd op het hoogste niveau, en mijn intrede maakte in de nationale dressuur.

Toen kwam ook de beslissing om mij volledig op de paarden te focussen

Niet veel later stopte ik mijn studies om full time in de paarden te gaan werken. Ik werkte op verschillende stallen in Begië en kreeg daarna de kans om met mijn paard naar Duitsland te gaan om daar verder te leren.

Een jaar lang werd ik daar ondergedompeld in de Klassische Ausbildung van het paard, en ik kon me helemaal vinden in hun manier van rijden, hun kennis, hun discipline, etc.

Toen kwam Limited Edition...

Daar leerde ik ook mijn huidig paard kennen: Limited Edition. Hij stond daar op stal voor de verkoop en mijn baas had hem toen “aan mij aangesmeerd”.

Na dat jaar keerde ik terug naar België, en begon de zoektocht naar een eigen plekje. In het toevallig voorbij rijden met de vrachtwagen, zagen we de hoeve in Moerbeke-Waas te koop staan. Nou ja, toen echt nog een krot.

Vijf jaarlang hebben we gewacht voor vergunningen, en het 6e jaar, het jaar dat ik 30 werd, stond ineens mijn eigen stal er. Wat een droom!

Ondertussen reed ik ook met Limited Edition (Limy) internationaal lichte tour niveau, en trainden we ons verder op richting de Grand Prix.

De Duitse visie bleef bij mij hangen

De liefde voor Duitsland bleef groot, en ik kreeg de mogelijkheid om te trainen bij niemand anders dan mijn groot idool: Helen Langehanenberg.

3 jaar lang heb ik bij haar getraind, maar door de opening van de eigen stal ben ik dat –door tijdsgebrek – moeten stop zetten.

Momenteel trainen we bij Van der Schaft, die dezelfde visie hebben rondom het trainen & houden van paarden.

Wat die visie dan is? Je paard zo correct & gezond mogelijk trainen tot een topatleet, waarbij hij een zo’n paardvriendelijk mogelijk leven kan hebben!